COVID-19

Moni alkaa varmasti olla jo loppuun saakka kyllästynyt kun "joka tuutista tunkee koronaa". Valitettavasti tämä on nyt vallitseva tilanne, johon meidänkin tulee urheiluseurana suhtautua vakavasti. Vaikka tauti on joillekin normaalia kausi-influenssaa vähäisempi aivastus, on se toiselle hengenvaarallinen sairaus. Pienellä asian tutkimisella valistat itseäsi, ja saatat parhaassa tapauksessa säästää jonkun hengen.

Treenien järjestäminen korona-ajan poikkeusoloissa

Heiwassa noudatamme ensisijaisesti Suomen Karateliiton ja Tuusulan kunnan antamia ohjeita harjoitusten järjestämisessä. Näiden tahojen ohjeistus tulee Suomen hallituksen, THL:n, Olympiakomitean, ja viime kädessä Euroopan Tartuntatautiviraston antamasta ohjeistuksesta taudin leviämisen rajoittamiseksi.

Toimintaohjeemme (alla) siitä, kuinka harjoitukset järjestetään nyt poikkeusaikana, vähintään syyskaudella 2020, tulee jokaisen harrastajan lukea, ymmärtää ja hyväksyä sekä sitoutua noudattamaan annettua ohjeistusta. Vain näin voimme edes yrittää tarjota kaikille jatkossakin harrastuksen, johon meistä niin moni on päätä pahkaa ihastunut.

Vallitsevien olosuhteiden vuoksi ei poikkeuksellisesti ole soveliasta jäädä saliin katsomaan treenejä. Pyydämme myös saattoliikennettä jäämään mahdollisuuksien rajoissa vain koulujen ulko-oville saakka.

Ensimmäiset treenit 27.8.

Ensimmäinen treenikerta käytetään osin keskusteluun kauden toimintamallista. Tämän vuoksi on tärkeää jokaisen harrastajan päästä kyseisiin treeneihin. Jos treenit jäävät väliin, on alla olevaan ohjeeseen tutustuminen sitäkin tärkeämpää. Ensimmäisen illan ryhmäjako:
  o 17.30-18.30 keltaiset
  o 18.30-19.30 oranssit ja vihreät
  o 19.30-20.30 siniset ja ylemmät
Kokoonnumme Ruotsinkylän salilla, keskustelun jälkeen ryhmä treenaa normaalisti.

Alkeiskurssin ensimmäinen kokoontuminen on Vaunukankaan salilla lauantaina 5.9. klo 14 alkaen.

Heiwan korona-ohje

Lataa ohje tästä.

Kasvomaskeista

Hengityssuojainten ja kasvomaskien käytössä noudatamme THL:n suositusta, jonka mukaan:

Suosituksen ulkopuolelle jäävät tässä vaiheessa tilat ja tilanteet, jossa toistuvasti sama toisilleen tuttu ryhmä kokoontuu sisätiloihin pidemmäksi aikaa. Näitä ovat esimerkiksi erilaiset harrastusryhmät, päiväkodit ja koulut.
sekä
Suosituksen mukaisesti maskin käyttäminen on vapaaehtoista. Maskia voi oman harkinnan mukaan käyttää myös muissa kuin tässä suosituksessa kuvatuissa tilanteissa.
(tilanne 20.8.)
 

Pyrimme seuraamaan myös Tuusulan kunnan taholta tulevaa ohjeistusta, sillä "kunnissa ja sairaanhoitopiireissä on tartuntatautilaissa määritellyt tartuntatautien torjunnasta vastaavat viranomaiset, joiden toimintaa aluehallintovirasto valvoo. Nämä viranomaiset voivat harkintavaltansa puitteissa antaa tarkentavia ohjeita, jotka perustuvat alueen tartuntatautitilanteeseen."  (THL 20.8.)